Γιορτή των Γραμμάτων 2024

ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ!! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Φωτο/Βίντεο: Ιωάννης Λιβανός
Κείμενο: Πέτρος Πετρίδης

 

Φίλες και φίλοι, πήραμε πολλή αγάπη από το Δημοτικό Συμβούλιο του εκτοπισμένου Δήμου Κερύνειας και τον κόσμο που κατέκλυσε, την Αίθουσα «Μακεδονία» του ξενοδοχείου “Κλεοπάτρα” στην Εκδήλωση που με μεγάλη επιτυχία διοργάνωσαν την Πέμπτη 29/3/24 ο Δήμος Κερύνειας και η Σχολική Εφορεία Κερύνειας.

Κατα την διάρκεια της συγκινητικής εκδήλωσης τιμήθηκε η γνήσια Πατριώτισσα, Ποιήτρια, Ερασμία Μεϊτανή – Ελισσαίου και ο υποφαινόμενος, έγινε μια εξαιρετική παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής της κ. Ερασμίας Μεϊτανή – Ελισσαίου «Με πόνο και με δάκρυ», από τον Διδάκτορα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Διπλωματούχο Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης και συνιδιοκτήτη των Εκδόσεων «Εν Τύποις», Σάββα Θ. Κόκκινο, και επίδοση χρηματικών και άλλων βραβείων από την Σχολική Εφορεία Κερύνειας και Οικογένειες Κερυνειωτών σε 33 αριστούχους νέους και νέες, απόφοιτους της σχολικής χρονιάς 2022-2023, με καταγωγή από την Κερύνεια.

Δυστυχώς η Δήμαρχος Κερύνειας αγαπητή μας Δρ Ρίτα Ελισσαίου – Κωμοδίκη, λόγω ασθένειας δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση, της ευχόμαστε περαστικά, τον χαιρετισμό της διάβασε η Αντιδήμαρχος κυρία Μαρία Μουστάκα – Κουρούγιαννη, ενώ τον χαιρετισμό της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνάς Μιχαηλίδου διάβασε η Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεοδώρα Κωνσταντίνου.  Χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Κερύνειας, Γεωργία Χαραλαμπίδου.

Τα βιογραφικά της Κυρίας Ερασμίας Μεϊτανή – Ελισσαίου και το δικό μου διάβασε ο Δημοτικός Σύμβουλος Κερύνειας Άκης Βιολάρης.

Οι εξαίρετοι Μουσικοί: Μάριος Χαραλαμπίδης, (Κιθάρα-Τραγούδι), και Πέτρος Γιωρκάτζης, (Βιολί), ερμήνευσαν αγαπημένα τραγούδια.

Η  Εκδήλωση το πρόγραμμα της οποίας συντόνιζε η Αντιδήμαρχος Κερύνειας Μαρία Μουστάκα-Κουρούγιαννη, άρχισε με το Απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών που έψαλε ο Μάριος Χαραλαμπίδης.

Συγχαίρουμε θερμά τον Δήμο Κερύνειας για την άψογη διοργάνωση. Χίλια Εύγε στους αριστούχους Κερυνειώτες νέους και νέες μας αλλά και στους υπέροχους γονείς και παππούδες τους που τους μετέδωσαν την αγάπη τους για την Κερύνεια και τον πόθο τους για Επιστροφή.

Ευχαριστούμε ολόψυχα την αγαπητή μας Δήμαρχο και το εκλεκτό Δημοτικό Συμβούλιο Κερύνειας για την μεγάλη τιμή και όλους τους φίλους και φίλες που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ο Αγώνας συνεχίζεται μέχρι να έλθει η Άγια μέρα της Επιστροφής και της διακρίβωσης της τύχης όλων των αγνοουμένων μας.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον 15χρονο πολυβραβευμένο Τενόρο και πολυτάλαντο λεβέντη μας Ιωάννη Λιβανό όχι μόνο για τις υπέροχες φωτογραφίες και τα βίντεο αλλά και για τις ωραιότατες ανθοδέσμες που μας πρόσφερε με τόση αγάπη!!